Posiadamy ostatnie wolne terminy, na zorganizowanie przyjęcia weselnego w roku 2017: 1 lipca w nowo wybudowanej sali szafranowej (do 100 osób) oraz 21 lipca w sali jaśminowej (od 90 – 250 osób) lub w sali szafranowej (do 100 osób). Zdjęcia wizualizacje Sali Szafranowej dostępne są w naszej naszej  galerii.

PROPOZYCJA MENU WESELNE – TRADYCYJNE

Cena od 221 zł/osobę

Zupa (możliwość wyboru 1 rodzaju): 

– rosół z kurczaka z makaronem

– krem z brokułów z prażonymi pestkami dyni

– krem z kalafiora i pietruszki z oliwą smakową

– włoska zupa pomidorowa z bazylią

Dania mięsne po 2,5 porcje na osobę (możliwość wyboru do 5 potraw):

– kotlet szwajcarski (roladka ze schabu faszerowana serem żółtym oraz szynką)

– kotlet de volaille

-tradycyjne roladki wieprzowe z razowym chlebem, boczkiem oraz ogórkiem

-eskalopki wieprzowe ze szpinakiem i pieczarkami

– grillowana pierś z kurczaka przeplatana boczkiem

– filet z kurczaka faszerowany serem i suszonymi pomidorami

– soczysta pieczeń z karkówki z sosem pieczeniowym

– szynka pieczona z sosem pieczeniowym

– fileciki drobiowe z w panierce kokosowej

– roladka z kurczaka z pieczarkami

-kotlet Cordon Blue (roladka z kurczaka faszerowana serem pleśniowym oraz szynką w panierce z pestek dyni)

– tradycyjny kotlet ze schabu z prażoną cebulką

– filet z dorsza smażony z masłem ziołowym

– pieczony filet z łososia – sola podana z sosem cytrynowym

Dodatki skrobiowe (możliwość wyboru do 3 potraw z asortymentu):

– ziemniaki gotowane z koperkiem

– ziemniaki opiekane z ziołami

– ziemniaki zasmażane z boczkiem oraz cebulą

– krokiety ziemniaczane

– frytki

– ryż gotowany z warzywami

– kluski śląskie

– kopytka

– pyzy drożdżowe

Dodatki warzywne (możliwość wyboru do 3 potraw z asortymentu):

– zestaw surówek (3 rodzaje)

– warzywa gotowane na parze (brokuły, kalafior, marchewka)

– kapusta biała kwaszona zasmażana

– kapusta modra zasmażana ze śliwkami oraz jabłkami

– buraczki zasmażane

– fasolka szparagowa z masłem oraz bułką tartą

– bukiet sałat z warzywami skropionych sosem vinegrette

Deser podawany indywidualnie (możliwość wyboru 1 deseru)

– deser lodowy z owocami sezonowymi, bitą śmietaną oraz sosem czekoladowym

– delikatny mus z czekolady z sosem malinowym

– asortyment owoców podany z orzeźwiającym sorbetem oraz miętą

-szarlotka z lodami i bitą śmietaną

Zimny bufet po 3 porcje na osobę (możliwość wyboru do 5 potraw):

– schab z musem grzybowym

– terrina z kurczaka z orzechami laskowymi

– galantyna z kurczaka z warzywami

– schab ze śliwką

– ruloniki z szynki wieprzowej z kremem twarogowym i szczypiorkiem

– roladka wieprzowa ze szpinakiem i pieczarkami

– roladka grillowanej cukinii z kremem twarogowym oraz łososiem wędzonym

– terrina z łososia

– terrina z soli kaparami i koperkiem

– roladki z łososia z brokułami

Sałatki po 1 porcji na osobę (możliwość wyboru do 2-3 sałatek)

– sałatka z serami, winogronem, gruszką, orzechami i bukietem sałat

– sałatka cesarska z grillowanym kurczakiem

– sałatka grecka

– sałatka warzywna tradycyjna

– bukiet sałat z warzywami oraz sosem vinegrette

– wybór pieczywa oraz masła

Północ oraz oczepiny

– tort weselny (we własnym zakresie lub organizowany przez Pałac Jaśminowy)

Kolacja / śniadanie – podawane po północy

Zupa Barszcz czysty,możliwość wyboru jeszcze jednej dodatkowej zupy do wyboru przez gości w trakcie kolacji:

– żurek po staropolsku

– flaczki -gulaszowa wieprzowa z pieczoną papryką

Dania mięsne po 1 porcji na osobę (możliwość wyboru do 2-3 potraw)

– golonki gotowane lub pieczone z warzywami

– szaszłyki drobiowe

– szaszłyki wieprzowe

– szynka pieczona w ziołach

– grillowane fileciki drobiowe podane na warzywach

– strogonow drobiowy

– pieczone w miodzie i chilli dzwoneczki z kurczaka

– kapusta biała zasmażana lub modra

– na życzenie mięsa pozostałe z obiadu podane na ciepło

Cena dodatkowo zawiera:

– tradycyjne powitanie Pary Młodej chlebem i solą

– lampkę wina musującego na powitanie Pary Młodej oraz wszystkich gości

– bufet herbaciano-kawowy– bez ograniczeń

– apartament dla Nowożeńców oraz  upominek od pałacu

– karta rabatowa Pałacu Jaśminowego

– dekoracje na stołach: bukiety żywych kwiatów, świeczniki

– pokrowce z szarfami na krzesła

– klimatyzowaną salę, pełną iluminację sali

sala-wesele-uklad

Proponujemy również małe arcydzieła sztuki kulinarnej m.in.:

– Szczupak faszerowany w całości

– Sandacz rekonstruowany na sałatce

– Indyk w całości z owocami w maladze

– Przepiórka w papilotach

– Bażant rekonstruowany z piórami

– Prosię pieczone w całości faszerowane kaszą i grzybami

Napoje zimne oraz alkohole – do ustalenia .

W celu uatrakcyjnienia Państwa uroczystości weselnej proponujemy:

– przygotowanie i organizacja ceremonii zaślubin

– foto budkę

– puszczanie motyli

– szczudlarzy  np. anioły witające  gości

– rzeźby lodowe

– profesjonalną obsługę barmańska

– kulinarne (live cooking, dziki, szynki, prosięta, statki z owocami morza)

– profesjonalną obsługę foto-wideo

– oprawę muzyczną: zespół muzyczny, DJ-a, Pianistę, Harfistkę

SPA by Natur Lusowski Zdrój, a w nim przygotowanie Par Młodych do ślubu

Powyższa propozycja jest jedną z wielu jakie możemy Państwu zaprezentować.

Zapraszamy na spotkanie do Pałacu Jaśminowego

Zapisz się na nasz newsletter

Zapisz się na nasz Newesletter a otrzymasz specjalny kod rabatowy zapraszający do dokonania rezerwacji w naszej restauracji z 10% upustem

autoresponder system powered by FreshMail