MENU

Przystawki

Wędzony śledź /gruszka confit/groszek wąsaty/rzodkiewka/liście polne/oliwa z pomidorów 19 zł
Marynowany rostbef z gorczycą/szczypiorek/pietruszka/suszona śliwka/czerwona cebula 20 zł

Zupy

Rosół z dzikiego ptactwa/lane kluseczki domowe 16 zł
Krem pietruszkowy z jabłkiem i czarnuszką/oliwa z zielonej pietruchy 13 zł
Krem szpinakowo – gruszkowy/marynowany imbir 14 zł
Minestrone z grzybów leśnych/warzywa/pancetta 16 zł

Dania główne

Gicz jagnięca/puree z dyni piżmowej/rosti ziemniaczane/zielony kalafior 55 zł
Osso buco wołowe/kostka szpikowa/kluseczki /warzywa okopowe/sos whiskey

45 zł

Gulasz z sarny z warzywami/placuszki /kwaśna śmietana/powidła śliwkowe 38 zł
Pierś z gęsi/zielony groszek/makaron grandine/sos warzywno owocowy/pietruszka korzeń 47 zł
Morszczuk australijski/makaron trofie/szpinak/chorizo/pieczona dynia 36 zł
Polędwiczka wieprzowa w ziołowej panierce/warzywa sezonowe/puree z selera 36 zł
Zraz wołowy/potrawka z kaszy gryczanej/marynowane buraki/młode warzywa/demi glasse 39 zł
Sałatki
Marynowana makrela/mix liści sałat/warzywa sezonowe/vinegrette cytrynowy 22 zł
Sezonowana polędwiczka wieprzowa/jeżyny/lolo rosso bianco/ marynowana dynia/pikle/dip żurawinowy 24 zł
Pasta
Makaron razowy/kurki/sos leśny /parmezan/cebula/czosnek 28 zł
Desery
Zapiekana beza/lody zapiekane/śliwka wędzona/gruszki/migdały palone 16 zł
Kruche ciasto z cynamonem/mus kawowy/owoce sezonowe/sos z owoców leśnych 15 zł
Mini tarta z malinami/pudding z jarzębiny 16 zł
Dania dla najmłodszych
Rosół z kurczaka z makaronem

12 zł

Stripsy drobiowe/frytki/sałatka warzywna

18 zł

Stripsy z polędwicy z dorsza/frytki/sałatka warzywna

20 zł

Restauracja czynna od wtorku do niedzieli od 13.00 do 20.00.

W każdą niedzielę i święta Szef Kuchni poleca dodatkowe dania

Serdecznie zapraszamy!